torstai 19. syyskuuta 2013

Texmex-jauhelihaperunat

Yksinkertaista mutta älyttömän hyvää arkiruokaa (tai miksei viikonloppuruokaakin, meillä vain tehdään tätä arkisin, kun valmistuu nopeasti). Ohje on peräisin Pirkka-ruokalehdestä, alla hieman muokattu versiomme.




















Texmex-jauhelihaperunat
6 perunaa
1 rkl rypsiöljyä
suolaa

Täyte:
200 g jauhelihaa
1 sipuli
suolaa, mustapippuria, härkäfondia...
3 rkl salsadippiä

Pinnalle:
2 tomaattia
(jalapenoviipaleita)

Pese perunat, lohko ne veneiksi ja öljyä. Paista 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Suolaa perunat. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Hienonna sipuli ja lisää se jauhelihan joukkoon pehmenemään. Mausta suolalla, mustapippurilla (fondilla jne.) ja salsadipillä. Hauduta noin 5 minuuttia. Kuutioi tomaatit. Jaa perunat syville lautasille. Annostele päälle jauhelihaseos. Viimeistele annokset tomaatilla ja jalapenoviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti