Ihanaa kasvisruokaa, jonka juju piilee kastikkeessa. Muistaakseni ohje on aikoinaan löytynyt Yhteishyvästä.
Kasvis-pähkinävokki
2 rkl cashewpähkinöitä
1 pieni kukkakaali
1 iso porkkana
1 sipuli
1/2 valkokaalia
1/2 ps vihreitä pakastepapuja
2 rkl rypsiöljyä
Kastike:
2 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
Paahda pähkinät kuivalla vokkipannulla kauniin ruskeiksi. Varo polttamasta. Paloittele kukkakaali pieniksi annospaloiksi, ja kuori ja paloittele porkkana. Kuori ja suikaloi sipuli, ja hienonna kaali. Paahda papuja kuivalla kuumalla vokkipannulla, kunnes nesteet ovat haihtuneet. Lisää muut kasvikset ja öljy, ja vokkaa muutama minuutti. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kasvisten joukkoon. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen nuudelien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti