perjantai 4. lokakuuta 2013

Pizzapatonki

Ihanan rasvaista, juustoista, epäterveellistä... namskis! Ajatus patongista syntyi jokunen vuosi takaperin, kun ei tehnyt mieli tavallista pizzaa mutta silti jotakin ei-terveellistä roskaruokaa. Emme ole herra Jiin kanssa pizzapatonkia pariin vuoteen kokeilleetkaan, joten nyt kelpasikin herkutella.











Pizzapatonki

Pohja:
25 g hiivaa
2 dl vettä
3/4 tl suolaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Alusta pizzataikinaa muutama minuutti. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (vähintään 30 minuuttia).Kauli taikina ohueksi pizzapohjaksi. Lisää ketsuppia, aurajuustoa, juustoraastetta ja haluamasi täytteet (meillä kinkkua). Kääri taikina patonkirullaksi. Paista 250 asteessa 10–15 minuuttia.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti