Epäilin hieman, voiko näin yksinkertaisista ja vähistä aineksista oikeasti muka saada jotakin hyvää. Mutta voi kiesus! Vaikka ei kai mikään voi mennä kovin pahasti pieleen, kun taikinassa JA kuorrutteessa on sokeria ja rasvaa. Keksien maku vain parani, kun maltoimme säästää puolet ja pitää keksipurkissa.
Kaurakeksit
200g leivontamargariinia
1 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
Kuorrute:
100 g leivontamargariinia sulatettuna
1,5 dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita
Sekoita margariini, sokeri ja vehnäjauhot hyvin keskenään. Nosta seos uunipellille leivinpaperin päälle, ja painele tasaiseksi levyksi. Sulata margariini, ja lisää siihen sokeri ja kaurahiutaleet. Sekoita ja levitä tasaisesti taikinan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes keksipohja on saanut kauniin kullanruskean värin. Leikkaa lämpimänä neliön muotoisiksi paloiksi. Jäähdytä kunnolla ja nauti maitolasillisen kera. Säilytä ilmatiiviissä purkissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti