maanantai 27. elokuuta 2012

Fish and chips

Tämänhetkinen suosikkimme lohesta, ohje on peräisin Yhteishyvän Ruoka-liitteestä vuosi pari takaperin.

Aura-pähkinätahnalla täytetyt lohifileet, 2-4 annosta
600 g lohifileetä
1/2 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Aura-pähkinätahna:
1 prk pehmeää sinihomejuustoa (Aura)
1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä

Leikkaa lohi 2-4 annospalaksi. Tee jokaisen palan keskelle viilto, joka ulottuu lähes nahkaan asti. Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla. Yhdistä juusto ja pähkinärouhe ja sekoita tasaiseksi. Nosta lohipalat öljyttyyn vuokaan, ja levitä seos viiltoihin. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Lohipalat voi myös grillata.













Kun on kerran kokeillut omatekemiä ranskiksia, ei kaupan pakastealtaille tee enää mieli.

Ranskanperunat
500 g perunoita
suolaa
oliiviöljyä

Kuumenna uuni 200 asteeseen, ja laita kattilaan vettä kiehumaan. Pese perunat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Kypsennä kiehuvassa suolatussa vedessä 3 minuuttia. Valuta perunat ja öljyä ne. Levitä perunat uunipellille, ja paista uunissa 30-40 minuuttia, kunnes perunat ovat kullanruskeita ja rapeita. Kääntele perunoita pari kertaa paistamisen aikana, jotta ne ruskettuisivat tasaisesti. Mausta reilusti suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti