Kun muut suuntasivat kesäkauden päättäjäisiin saarilleen, me Jiin kanssa lähdimme tämän kesän viimeiselle piknikille. Eväskoriin teimme mukaan club sandwichit, pähkinä-leipäjuustosalaattia sekä ihanat muruneliöt.
Club Sandwich (yhdelle)
3 palaa paahtoleipää
majoneesia
jäävuorisalaattia
kurkkua
2 viipaletta Kippari sulatejuustoa
1 paistettu broilerin fileeleike, mausta mielesi mukaan
2 siivua paistettua pekonia
Paahda leivät. Levitä ensimmäiselle leivälle majoneesia, päälle salaattia, kipparia ja broileria. Voitele seuraava siivu leipää majoneesilla molemmin puolin ja länttää edellisen päälle. Tälle tulee juustoa, kurkkua ja pekonia. Voitele viimeinen leipäsiivu majoneesille ja laita voideltu puoli alaspäin kanneksi. Linttaa kevyesti ja leikkaa kolmioksi.
Leipäjuusto-saksanpähkinäsalaatti
jäävuorisalaattia
kurkkua
vesimelonia
viinirypäleitä
6 kpl marinoituja valkosipulinkynsiä (ohje alla)
leipäjuustoa
paahdettuja saksanpähkinöitä
Paahda ensin pähkinät ja niiden jäähtyessä sekoittele muut ainekset. Lisää viimeiseksi pähkinät ja valkosipulit.
Marinoidut valkosipulinkynnet
valkosipulinkynsiä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl appelsiinimehua
1 rkl balsamicoa
1 tl sinappia
1 tl hunajaa
rouhittua mustapippuria
Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne kevyesti. Sekoita muut ainekset keskenään. Kuullota kynnet öljytyllä pannulla ja kippaa marinadin joukkoon. Anna marinoitua vähintään 3 tuntia.
Rahkaisat muruneliöt
Pohja:
4 dl vehnäjauho
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/2 tl vaniljasokeria
125 g sulatettua leivontamargariinia jäähdytettynä
Sekoita kaikki aineet keskenään. Ota seoksesta 1/3 syrjään. Lisää isompaan osaan vielä:
1 dl piimää
1 kananmuna
Levitä isompi osa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (halkaisija 20 cm).
Rahkatäyte:
2 dl rahkaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
Sekoita aineet keskenään ja levitä rahkaseos pohjan päälle. Ripottele sitten se pienempi, jäljelle jäänyt osa pohjaa (murumainen) päälle ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Piknikjuomana meillä oli italialaista Fragolino-punaviiniä, jota tarttui pullo mukaan kesän matkaltamme. Sitä ei heti punaviiniksi tunnistaisi, sillä metsämansikan kepeä maku teki viinistä pikemminkin skumppamaista. Rypälelajike itsessään maistuu kevyesti mansikkaiselta, mutta viiniin oli lisätty pikku tilkka metsämansikkamehua. Erinomaista kesäjuomaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti