sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Italianpata

Yksinkertainen lihapata, jossa ei ole mitään ylimääräistä, mutta makua sitäkin enemmän. Tämän tekemisessä ei tarvitse olla kummoisia taitoja eikä edes innostusta keittiöön, kunhan saa kastikeainekset sekaisin ja lihan pilkottua. Pidetään uunissa parisen tuntia ja olkaa hyvät. Herkullista.

 


















Italianpata
1 kg peuranpaistia
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1/2 dl oliiviöljyä
1 dl ketsuppia
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1-2 dl vettä

Viipaloi paisti reilun kokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit, valkosipulit voit jättää kokonaisiksi. Laita kaikki ainekset vuokaan. Halutessasi voit ruskistaa lihapalat ensin rasvassa pannulla kevyesti. Lisää vettä niin, ettei lhat täysin peity. Kysepnnä pataa 175 asteisessa uunissa vähintään 2 tuntia. Lihapaloja voi kääntää kypsennyksen aikana, jotta eivät tummu liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti