Kaaliwokki
1 kg keräkaalia
1 sipuli
300 g jauhelihaa
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 dl puuroriisiä
2 rkl tummaa siirappia
mustapippuria rouhittuna
Pilko kaali ja laita ne pannulle veden ja lihaliemikuution kanssa. Anna kiehua kannen alla sen aikaa, että kaali pehmenee hiukan ja vesi alkaa kuplia pinnalla (kymmenisen minuuttia). Lisää joukkoon puuroriisi, sekoita ja anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia tai kunnes vesi alkaa olla imeytynyt riisiin (meillä kesti puolisen tuntia).
Ruskista jauheliha pannulla, lisää pilkotut sipulit (ja mausta mieleiseksi). Lisää jauhelihasipuliseos kaalin joukkoon. Mausta mustapippurilla ja siirapilla. Anna maustua viisi minuuttia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti