perjantai 15. helmikuuta 2013

Riistakäristys

Yksi sunnuntai kokeilimme ihka ensimmäistä kertaa riistakäristystä Maku.fi:stä löytyneellä reseptillä. Maistui mahtavalta tammikuisena pakkaspäivänä.

 


















Riistakäristys
2 rkl voita
500 g riistakäristyslihaa
1 kpl sipulia (hienonnettuna)
4 dl vettä
1 rkl lihafondia
1 rkl soijakastiketta
1/2 tl maustepippuria (kokonaisia)
1 kpl laakerinlehteä

Kuumenna rasva paistinpannussa. Lisää käristysliha ja paista sekoitellen, kunnes lihalevyt irtoavat toisistaan. Revi liha pienemmiksi paloiksi esim. kahden puulastan avulla. Sekoita joukkoon sipulisilppu ja ruskista liha-sipuliseos. Lisää vesi, fondi sekä mausteet ja anna kiehua ilman kantta hiljalleen noin 15 minuuttia tai pidempään. Tarjoa riistakäristys perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti