
Porterpaisti
1 kg paahtopaistia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl portteria tai tummaa olutta
1 dl laimentamatonta mustaviinimarjamehua
3/4 dl soijaa
8 katajanmarjaa (laitoimme pari laakerinlehteä)
8 valkopippuria
2 tl timjamia
1,5 dl kermaa
2 lihaliemikuutiota
Kuori ja viipaloi sipuli. Kaada pataan portteri, mustaviinimarjamehu ja soija. Lisää sipuliviipaleet, katajanmarjat, pippurit, timjami ja liemikuutiot. Kiehauta padan ainekset ja nosta liha pataan (saa olla melko ahtaasti). Anna poreilla miedolla lämmöllä kannella peitettynä noin 90 minuuttia.
Kääntele paistia silloin tällöin. Paisti on kypsää, kun sen sisälämpötila on 75 astetta. Ota pata liedeltä ja anna lihan vetäytyä liemessään 20 minuuttia ennen viipalointia.
Nosta liha padasta ja viipaloi. Vatkaa kerma keitinliemeen ja kuumenna se kastikkeeksi. Tarjoilu keitettyjen perunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti