perjantai 29. maaliskuuta 2013

Flygande Jakob

Flygande Jakob eli Lentävä Jaakoppi tuli meille tutuksi jokunen vuosi sitten, kun jostakin blogista sen bongasin. Ruoka kuulosti sen verran oudolta mutta silti herkulliselta, että oli pakko kokeilla.

Flygande Jakob on siis ruotsalainen klassikko, jossa on kanaa, suolapähkinöitä ja banaania. Se on mielettömän makoisa ja helppo ruoka. Meidän reseptimme ei taida olla se ihan oikea, mutta riittävän liki alkuperäistä.
















Lentävä Jaakoppi
300 g maustamattomia broilerinsuikaleita
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 banaani
2,5 dl ruokakermaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
muutama kourallinen suolapähkinöitä
suolaa, mustapippuria
2 dl riisiä

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi banaanit. Kuullota silputtua sipulia ja broilerinsuikaleita öljytilkassa. Mausta suolaripauksella ja mustapippurilla. Lisää kerma ja chilikastike. Anna kastikkeen kiehahtaa. Levitä riisi uunivuokaan. Lisää päälle kastike ja banaaniviipaleet. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Lisää suolapähkinät pinnalle, ja paista vielä 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti