Hellapoliisin kuuluisa valkosuklaa-daimkakku, jota rouva Tee voisi lusikoida (ja joutuukin) pitkin päivää viimeiseen muruseen (tai melkein, vihdoinkin näimme että minunkin makeannälkäni on rajallinen) ja jota herra Jii pystyy syömään pienen lusikallisen.
Valkosuklaa-daimkakku
Pohja:
200 g Bastogne-keksejä murustettuna
75 g margariinia tai voita sulatettuna
2 rkl maitoa
Täyte:
2 1/2 dl vispikermaa
100-130 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1,5 isoa Daim -suklaapatukkaa rouhittuna
Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti