Arkistoista löytynyttä...
Viime vuoden viimeistä päivää juhlistimme tekemällä kiinalaista char siew'tä, jota Tomi teki syksyllä keittiössään Nelosella. Arvelutti, josko lihasta tulisi liian makeaa mutta ei. Ihan loistavaa. Taivaallista.
Char Siew
1 kg possun kassleria
2 ½ dl hoisin kastiketta
1 ½ dl hunajaa
3 rkl soijaa
2 rkl valkoviiniä
1 tl mustapippuria
2 tl kanelia
ripaus suolaa
Aloita valmistamalla marinadi. Sekoita hoisinkastike, hunaja, soija, valkoviini ja mausteet hyvin keskenään. Leikkaa liha keskeltä
pitkittäin kahteen osaan ja pyörittele palat kunnolla marinadissa. Anna
marinoitua 3 tuntia. Laita liha uunivuokaan, ja paista 200 asteessa uunissa noin 45 minuutin ajan. Leikkaa lihasta siivuja ja sekoita
pohjalla ollut marinadi vielä lihan päälle paksuksi glaseerauseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti