sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Char Siew

Arkistoista löytynyttä...
Viime vuoden viimeistä päivää juhlistimme tekemällä kiinalaista char siew'tä, jota Tomi teki syksyllä keittiössään Nelosella. Arvelutti, josko lihasta tulisi liian makeaa mutta ei. Ihan loistavaa. Taivaallista.














Char Siew
1 kg possun kassleria
2 ½ dl hoisin kastiketta
1 ½ dl hunajaa
3 rkl soijaa
2 rkl valkoviiniä
1 tl mustapippuria
2 tl kanelia
ripaus suolaa

Aloita valmistamalla marinadi. Sekoita hoisinkastike, hunaja, soija, valkoviini ja mausteet hyvin keskenään. Leikkaa liha keskeltä pitkittäin kahteen osaan ja pyörittele palat kunnolla marinadissa. Anna marinoitua 3 tuntia. Laita liha uunivuokaan, ja paista 200 asteessa uunissa noin 45 minuutin ajan. Leikkaa lihasta siivuja ja sekoita pohjalla ollut marinadi vielä lihan päälle paksuksi glaseerauseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti