perjantai 4. tammikuuta 2013

Se täydellinen jauhelihakastike

Jos jonkinmoista jauhelihakastiketta sitä on tullutkin kokeiltua, kunnes tämä ihanuus tuli vastaan. Sen jälkeen  eivät ole muut kelvanneet. Ihan tavallinen ruskea kastikepohja, mutta ah niin täyteläinen ja maukas.

 















Jauhelihakastike
400 g jauhelihaa
1 sipuli
lihaliemikuutio
4 rkl vehnäjauhoja
3/4-1 litra vettä
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta
valkosipulia
loraus ketsuppia
1 prk ruokakermaa

Kuori ja silppua sipuli, kuullota pannulla ja siirrä kattilaan. Ruskista jauheliha ja siirrä sekin kattilaan. Sulata rasvaa pannulla ja ruskista jauhot kauniin ruskeaksi. Varo, ettei jauhot pala. Lisää pannuun vehnäjauhojen joukkoon lihaliemikuutio ja kiehuvaa vettä jatkuvasti huolella sekoittaen, kunnes kastike on halutun paksuista. Kaada kastike jauhelihasipuliseoksen päälle kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä sekoitellen, vähintään 10 minuuttia, jotta jauhon maku häviää. Lisää lopuksi mausteet ja kerma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti