maanantai 21. tammikuuta 2013

Homemade hampurilaiset

Ihan ihmettelimme, ettei blogistamme vielä löydy itsetekemiemme hampurilaisten ohjetta. Nyt se puute korjaantuu, olkaa hyvät. Ihan parasta kotitekoista roskaruokaa. Jos et vielä ole tehnyt itse kotihampurilaisia, nyt on aika kokeilla. Ensimmäisen suupalan jälkeen hämmästyt, miksi olet joskus edes käynyt pikaruokapaikoissa ja syönyt niiden muka-hampurilaisia ja pyhästi lupaat, ettet enää astu jalallasikaan niiden ovesta.

 














Hampurilaiset
2 hampurilaissämpylää
jäävuorisalaattia
1 herkkukurkku
2 tomaattia
2 viipaletta cheddar-juustoa
majoneesia, american dressingiä, ketsuppia
4 siivua pekonia

Jauhelihapihvit:
400 g jauhelihaa
suolaa
mustapippurirouhetta
paprikajauhetta
1 rkl hp-kastiketta
1 rkl wrochestershire-kastiketta
loraus ketsuppia

Mausta jauheliha hyvin. Sekoita ainekset keskenään niin, että taikinaan tulee pientä sitkoa. Muotoile taikinasta kaksi isoa pihviä ja paista pannulla öljyssä molemmin puolin. Lisää paistamisen loppuvaiheessa cheddarviipaleet pihvien päälle. Ota pannu pois liedeltä ja anna juuston sulaa hetkisen. Nosta pihvit sämpylän päälle.

Pilko salaatti, viipaloi tomaatit ja kurkku. Ruskista pannulla pekoni. Kasaa kasvikset pihvin päälle, lisää pekoniviipaleet ja haluamasi mausteet. Viimeistele hampurilainen sämpylän kannella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti