Jauhelihalla täytetyt letut, 6-8 isoa lettua
Lettutaikina:
2 kananmunaa
5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
paistamiseen rasvaa
Täyte:
300 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
100 g raejuustoa
50 g tuorejuustoa (meillä ruohosipuli)
mustapippuria, grillausmaustetta
juustoraastetta
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää puolet maidosta ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää loput maidot ja suola. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä puolisen tuntia. Kuullota tilkassa öljyä silputut sipulit, lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta mustapippurilla ja grillausmausteella. Sekoita kulhossa jauhelihaseos, raejuusto ja tuorejuusto. Paista letut kuumalla pannulla kummaltakin puolelta. Täytä letut seoksella ja rullaa. Kasaa letut uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa, kunnes juusto on sulanut (eli 10-15 minuuttia).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti