tiistai 15. tammikuuta 2013

Suolaiset letut

Vaikka minä tykkäänkin enemmän makeasta, teimme tällä kertaa (herra Jiin mieliksi) suolaisia lettuja, joiden täytteeksi laitoimme jauhelihaa. Huoh, onhan letut suolaisinakin äärettömän hyviä, toteaa allekirjoittanut. Ja jos tekee kerralla isomman lettutaikinan, saa jälkiruualla tyydytettyä makean nälänkin.
 
 














Jauhelihalla täytetyt letut, 6-8 isoa lettua
Lettutaikina:
2 kananmunaa
5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
paistamiseen rasvaa

Täyte:
300 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
100 g raejuustoa
50 g tuorejuustoa (meillä ruohosipuli)
mustapippuria, grillausmaustetta
juustoraastetta

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää puolet maidosta ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää loput maidot ja suola. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä puolisen tuntia. Kuullota tilkassa öljyä silputut sipulit, lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta mustapippurilla ja grillausmausteella. Sekoita kulhossa jauhelihaseos, raejuusto ja tuorejuusto. Paista letut kuumalla pannulla kummaltakin puolelta. Täytä letut seoksella ja rullaa. Kasaa letut uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa, kunnes juusto on sulanut (eli 10-15 minuuttia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti