keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Rapea pizza pannulla

Harvoin olen tyytyväinen uunissa paistettuihin pizzoihin ja erityisesti pizzapohjiin. Ne ovat pullamaisen paksuja eivätkä todellakaan muistuta kesällä Italiassa syömiämme pizzoja. Päätimme kokeilla pannulla paistettua pizzaa, ja minkä ylistyksen se meiltä sai! Huokauksia ja kiitoksia: me osasimme sittenkin tehdä itsekin ihan loistavan makuista pizzaa. Rapea pohja ja päällä herkullista espanjalaista serrano kinkkua ja täyteläistä mozzarellaa. Resepti löytyi Keittiönatsilta.

Pannulla paistettu pizza
pizzataikinaa
tomaattikastiketta (tällä kertaa ihan ketsuppia)
1 pallo puhvelimozzarellaa
100 g serrano tai parmankinkkua
öljyä paistamiseen

Jaa pizzataikina kahteen osaan. Kaulitse tai painele käsin siitä kaksi pannulle mahtuvaa pizzapohjaa. Jätä reunat muuta osaa paksummiksi. Anna taikinan vielä nousta levitettynä noin 15 minuuttia. Jos sinulla on kaksi pannua, paista molemmat pizzat yhtä aikaa tai yhdellä pannulla yksi kerrallaan.

Kuumenna pannulla runsaasti öljyä ja nosta pizzapohja pannulle. Paista ensin toista puolta keskilämmöllä, kunnes se on hiukan ruskistunut. Käännä pizza toisin päin ja laita päälle tomaattikastiketta, kinkkua ja mozzarellaa. Paista kunnes pohja on ruskistunut ja rapea ja juusto on hiukan sulanut. Nosta lautaselle ja tarjoa.


















Pizzataikina
1/3 pkt hiivaa
1,5 dl haaleaa vettä
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
1/2 dl durumvehnäjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja

Murenna hiiva kulhoon ja liota se sekoittaen veteen. Lisää sokeri ja suola. Lisää durumjauhot ja vähän kerrallaan vehnäjauhot. Lisää öljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Ripottele jauhoja taikinan pinnalle ja anna sen kohota noin tunnin ajan tai kunnes taikina on kaksinkertaiseksi noussut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti