keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Kanakorma

Kanakormassa on mausteita yllin kyllin. Eikä se valmistu ihan hetkessä, ainakaan siis jos haluaa kaikki maut siitä irti. Mitä kauemmin kanakorma saa hellalla muhia, sitä "intialaisempi" maku. Mutta mitkä tuoksut kodissamme tämän jälkeen leijuivatkaan! Eikä se makukaan mitenkään tuoksuille hävinnyt, ei valittamista siis.
 



















Kanakorma
300 g broilerin suikaleita
2 rkl öljyä
1 tl jauhettua korianteria
1/2 tl juustokuminaa
1 tl sinapinsiemeniä
2 laakerinlehteä
1 tl kardemummaa
2 tl currya
2 tl chilijauhetta
1 tl garam masalaa
1 tl suolaa
4 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna
1 iso sipuli
1 rkl inkivääritahnaa
1 tlk (400 g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
2 dl kookosmaitoa
1 rkl sitruunan mehua

Silppua sipuli ja valkosipuli ja ota kaikki mausteet valmiiksi esille. Kuumenna öljy paistinpannussa, laita kuivat mausteet öljyyn ja kääntele hetken. Kun mausteiden aromit tulevat esiin, lisää kana ja ruskista hetki. Lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääritahna ja jatka pehmennystä. Lisää sekaan vielä tomaatit ja kookosmaito ja anna porista miedolla lämmöllä (me pidimme noin tunnin verran muhimassa). Maista suola ja lisää tarvittessa. Tarjoa riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti