Emme aiemmin ole tehneet suolaiseen piirakkaan päällistä kermasta ja tuorejuustosta tähän tyyliin, siksi päätimme kokeilla. Ja kivasti toi makua. Täytteessä ei liiemmin kikkailla, jauhelihaa, mausteita ja sipulia, riittävän yksinkertaista.
Jauhelihapiirakka
Pohja:
75 g pehmeää leivontamargariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g kermaviiliä
Täyte:
200 g jauhelihaa
sipuli pilkottuna
1/2 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 prk tomaattipyrettä
1 valkosipulinkynsi
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
Lämmitä uuni 200 asteeseen, ja voitele 27 cm halkaisijaltaan oleva vuoka. Pohjaa varten sekoita kuivat aineet. Nypi voi ja jauhot. Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.
Lämmitä ruokakerma kiehuvaksi, lisää tuorejuustoa ja jätä jäähtymään. Ruskista jauheliha ja mausta. Lisää sipuli, valkosipuli ja tomaattipyre. Kauli tai taputtele taikina piirasvuokaan, reunoille asti. Vatkaa munat jäähtyneeseen tuorejuustoseokseen. Levitä jauhelihaseos pohjan päälle ja kaaada tuorejuusto jauhelihan päälle. Paista alatasolla 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti