keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Revittyä kanaa

Mitä tulee kun yhdistää kanan koipireisipaloja, siirappimaisen makeahkoa aasialaistyyppistä kastiketta ja kolme tuntia uunissaoloa? Vastaus: sateiseen sunnuntaihin täydellistä, vaivan arvoista, ylihyvää siirappista kanaa. Jo pelkkä ajatus siitä, että liha on niin pehmeää ja kypsää, että se irtoaa luusta kuin itsestään, pistää kuolaamaan. Ohje on Kaikki äitini reseptit -blogista.


 











Siirappinen sesam-kana
6 marinoimatonta koipi-reisipalaa
suolaa ja pippuria
2,5 dl vaaleaa siirappia tai hunajaa
1,25 dl soijakastiketta
1 iso sipuli hienonnettuna
0,75 dl ketsuppia
2 rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen mieto chili tai kuivattuja rkl
2 rkl maissijauhoa
vettä
sesaminsiemeniä

Suolaa ja pippuroi kanapalat ja asettele ne uunipataan. Sekoita yhteen siirappi, soija, sipuli, ketsuppi, valkosipuli ja chili. Kaada kanojen päälle, laita kansi kiinni ja laita 150 asteeseen noin 3 tunniksi.

Kun kana on valmista, poista lihat padasta ja nouki hajoavan lihan seasta luut, rustot ja nahat. Revi kahdella haarukalla liha pienksi, nosta tarjoilukulhoon.

Nosta pata liedelle, sekoita maissijauho kupilliseen vettä, kaada paistoliemen sekaan ja kiehauta sakeaksi. Lisää vettä, jos sakenee liikaa. Siivilöi kastike. Kaada kastiketta kanapalojen päälle ja viimeistele ripottelemalla (paahdettuja) sesaminsiemeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti