torstai 4. lokakuuta 2012

Vispipuuro

Vispipuuro on meillä herra Jiin bravuuri. Minä saan istahtaa pöytään ja nautiskella ylihyvästä puolukkaisesta puurosta kylmän maitotilkan kera.
















Vispipuuron voi toki tehdä muistakin marjoista, mutta me pidämme eniten klassisesta puolukkaversiosta.

Vispipuuro
5 dl puolukoita
1 l vettä
1,25 dl sokeria
1,5 dl mannasuurimoita
(1 rkl perunajauhoja)

Keitä puolukoita vedessä, kunnes ne ovat vaaleita. Halutessasi voit siivilöidä marjojen kuoret pois. Lisää sokeri. Ripottele mannasuurimot kiehuvaan liemeen koko ajan sekoittaen. Hauduta puuro noin 15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin haudutuksen aikana. Jos valmis puuro on löysää, suurusta sitä vielä vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla ja kiehauta, mutta älä keitä. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi ja vaaleaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti