Kesällä mökillä teimme muurinpohjalettuja, jotka maistuivat
parhailta itsetekemiltämme letuilta ikinä. Luultavasti salaisuus oli
niinkin yksinkertainen kuin ihkaoikea voi. Ja ulkokeittiö.
Mutta
tuli näistä kotonakin yksi perjantai-ilta paistetuista
letuista oikein onnistuneita. Lettuja söimme sokerin, vaniljajäätelön ja
mansikka- ja vadelmahillon kera. Alla olevat mitat ovat suurin piirtein, teimme lettutaikinan mutu-tuntumalla.
Letut
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl sokeria
Paistamiseen: voita
Vispaa maidon joukkoon munat ja jauhot, ja mausta suolalla ja sokerilla. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista taikinasta lettuja voissa kohtalaisen kuumalla pannulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti