maanantai 8. lokakuuta 2012

Lettuja

Kesällä mökillä teimme muurinpohjalettuja, jotka maistuivat parhailta itsetekemiltämme letuilta ikinä. Luultavasti salaisuus oli niinkin yksinkertainen kuin ihkaoikea voi. Ja ulkokeittiö.

Mutta tuli näistä kotonakin yksi perjantai-ilta paistetuista letuista oikein onnistuneita. Lettuja söimme sokerin, vaniljajäätelön ja mansikka- ja vadelmahillon kera. Alla olevat mitat ovat suurin piirtein, teimme lettutaikinan mutu-tuntumalla.




















Letut
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl sokeria

Paistamiseen: voita

Vispaa maidon joukkoon munat ja jauhot, ja mausta suolalla ja sokerilla. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista taikinasta lettuja voissa kohtalaisen kuumalla pannulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti