maanantai 29. lokakuuta 2012

Tortano

Kyseessä on italialainen, rinkelimäinen herkkuleipä. Täytteeksi voi keksiä mitä tahansa, me laitoimme aurajuustoa, saksanpähkinää ja hunajaa. Taikina on pizzataikinan tyylistä, muhevaa ja pehmeää. Hunajaa lorahti pikkaisen liikaa, mutta muuten maut olivat kohdillaan. Ohje on mukailtu ruotsalaisen Leila Lindholmin kirjasta Vielä yksi pala!

 














Tortano
Taikina:
15 g tuorehiivaa
3 dl haaleaa vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
0,75 rkl suolaa
2,5 dl durumvehnäjauhoja
4 dl erikoisvehnäjauhoja

Täyte:
170 g aurajuustoa
saksanpähkinöitä
n. 2 rkl hunajaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon hunaja ja suola. Sekoita joukkoon durumvehnäjauhot ja sen jälkeen vähitellen eriköisvehnäjauhoja sekä oliiviöljyä, kunnes taikina on sopivan kimmoisa. Kohota taikinaa kulhossa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja painele taikina noin 1 cm paksuksi suorakaiteeksi. Älä kauli taikinaa!

Murustele aurajuusto ja hienonna saksanpähkinät ja levitä ne taikinalevyn päälle. Valuta päälle hunajaa. Voitele taikinan reunat vedellä ja käännä taikina rullaksi. Taivuta rulla vielä rinkiläksi ja painele päät yhteen.

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Anna leivän kohota uunipellillä leivinliinan alla vielä noin 30 minuuttia. Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista leipää noin 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti