keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Kanawokki

Sara La Fountainin kirjassa Passion for Food on meidän mieleen yksi parhaista wokeista, aasialaistyylinen kanawokki. Itämainen maku tulee kastikkeesta, joka tekee wokista mehevää ja sopivasti makeaa.




















Kanawokki
300 g nuudeleita
2-4 kananrintaa, isoiksi paloiksi leikattuna
tilkka öljyä
1 punainen paprika, paloiksi leikattuna
1 sipuli
8 parsaa, ryöpättynä (me emme laittaneet)
1 porkkana, isoiksi tikuiksi leikattuna
50 g sokeriherneitä
1 rkl seesaminsiemeniä

Kastike:
4 rkl inkivääriä
1,5 dl sweet chili -kastiketta
1/2 dl soijakastiketta
6 rkl teriyakikastiketta
6 rkl hunajaa
2 rkl sokeria

Sekoita kaikki kastikeainekset hyvin keskenään. Liota nuudeleleita kiehuvassa vedessä, kunnes ne ovat al dente. Siivilöi vesi. Laita kananpalat ja tilkka öljyä paistinpannulle ja anna kanan hieman ruskistua. Lisää joukkoon kastike, nuudelit, paprikat, hienonnettu sipuli, parsa ja porkkanat. Anna vihannesten lämmetä ja kanan kypsyä. Lisää lopuksi joukkoon sokeriherneet ja seesaminsiemenet. Anna kypsyä vielä minuutin ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti