Aloitimme yksi perjantai-ilta viikonlopun italialaisilla cannelloneilla. Ne ovat maultaan lasagnen tyyppistä mutta pikkuriikkisen herkullisempaa ja fiinimpää (mikä saattaa johtua siitä, että tekeminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä). Ihan pikaruokaa ne eivät siis ole.
Cannellonien täytteeksi voit laittaa mitä ikinä haluat, me teimme perinteikkäät jauhelihatäytteiset.
Cannellonit
lähes 1 pkt cannelloneja
Jauhelihakastike:
600 g jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 porkkana raasteena
2-3 dl vettä
1 lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
2-3 rkl salsakastiketta (medium)
ripaus mustapippuria, suolaa
50 g juustoraastetta
Päälle:
2,5 dl ruokakermaa
1 tlk tomaattimurskaa
juustoraastetta
Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastettu porkkana, vesi ja mausta mieleiseksesi. Lisää lopuksi juustoraaste, sekoita. Laita täyte cannelloniputkien sisälle pikkulusikalla työntämällä. Lado täytetyt putket voideltuun uunivuokaan yhdeksi kerrokseksi. Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska ja ripottele juustoraaste. Kypsennä cannelloneja 225 asteessa, uunin alatasolla 20-30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti