
Kaalikääryleet
1,5 kg valkokaalia
vettä
1 tl suolaa / 1 l vettä
Täyte:
600 g jauhelihaa
1 sipuli
2 kananmunaa
1,5 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2-3 dl hienonnettua kaalia
2 dl keitettyä riisiä
Pinnalle:
3 rkl siirappia
voinokareita
Koverra kaalista kanta ja keitä kaalia suolalla maustetussa vedessä 10-20 minuuttia, kunnes se tuntuu pehmeältä. Irrota uloimmat lehdet varovasti sitä mukaa, kun ne kypsyvät. Jäähdytä lehdet. Valuta kypsä kaali.
Sekoita hienonnettu sipuli, muna, neste ja mausteet raa'an jauhelihan joukkoon ja vaivaa seos tasaiseksi. Hienonna kaalin sisimmät lehdet ja lisää ne sekä riisit mureketaikinaan.
Levitä kaalit suuret lehdet laudalle ja ohenna tarvittaessa lehtiruoteja. Nosta kullekin lehdelle pari ruokalusikallista täytettä ja paketoi ne. Nosta kääryleet vieri viereen leivinpaperoituun uunivuokaan ja valuta niiden päälle siirappi. Pane kääryleille muutama voinokare. Kypsennä kääryleitä 175-200 asteessa runsaan tunnin ajan. Käännä kääryleet paistamisen puolivälissä ylösalaisin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti