keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Sunnuntaipäivän kaalikääryleitä

Sunnuntaina ehtii ja jaksaa tehdä oikeaa ja ihanaa kotiruokaa ja nähdä vähän enemmän vaivaakin. Me ryhdyimme yksi sunnuntai tekemään kaalikääryleitä, ensimmäistä kertaa. Ennakko-odotuksemme oli, että kääryleiden teko on varsin monimutkaista, mutta kaksin tehdessä ja ilman kiirettä minnekään se sujui hyvin ja ilman suurempia ärräpäitä. Ja onhan se maku kaiken vaivan väärtti. Ilman ähkyä näitä pistelisi suuhunsa kääryle toisensa perään, niin herkkua ovat.

 


















Kaalikääryleet
1,5 kg valkokaalia
vettä
1 tl suolaa / 1 l vettä

Täyte:
600 g jauhelihaa
1 sipuli
2 kananmunaa
1,5 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2-3 dl hienonnettua kaalia
2 dl keitettyä riisiä

Pinnalle:
3 rkl siirappia
voinokareita

Koverra kaalista kanta ja keitä kaalia suolalla maustetussa vedessä 10-20 minuuttia, kunnes se tuntuu pehmeältä. Irrota uloimmat lehdet varovasti sitä mukaa, kun ne kypsyvät. Jäähdytä lehdet. Valuta kypsä kaali.

Sekoita hienonnettu sipuli, muna, neste ja mausteet raa'an jauhelihan joukkoon ja vaivaa seos tasaiseksi. Hienonna kaalin sisimmät lehdet ja lisää ne sekä riisit mureketaikinaan.

Levitä kaalit suuret lehdet laudalle ja ohenna tarvittaessa lehtiruoteja. Nosta kullekin lehdelle pari ruokalusikallista täytettä ja paketoi ne. Nosta kääryleet vieri viereen leivinpaperoituun uunivuokaan ja valuta niiden päälle siirappi. Pane kääryleille muutama voinokare. Kypsennä kääryleitä 175-200 asteessa runsaan tunnin ajan. Käännä kääryleet paistamisen puolivälissä ylösalaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti