lauantai 24. marraskuuta 2012

Riistalihapullat

Pakastimesta löytyi peuranjauhelihaa, josta päätimme tehdä aitoa, tuttua kotiruokaa, lihapullia. Riistajauhelihaahan voi käyttää aivan kuten tavallistakin - eikä ainakaan peura maku ole liian voimakasta.

 


















Lihapullat kermakastikkeessa
600 peuranjauhelihaa
1 sipuli
1/2 dl korppujauhoja
2 rkl sinappia
1 kananmuna
2 dl kivennäisvettä
suolaa, mustapippuria
3 dl lihalientä
2 dl ruokakermaa

Kuori ja kuutioi sipuli. Sekoita kulhossa sipulisilppu, korppujauhot, sinappi, muna ja vesi, ja anna turvota vartin verran. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin, mutta älä liian pitkään. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele jauhelihataikinasta kostutetuin käsin lihapullia. Paista pullat rasvassa. Ravistele pannua välillä niin, että pullat ruskistuvat tasaisesti joka puolelta. Lisää pannulle lihaliemi ja kerma ja anna kiehua hiljakseen, kunnes lihapullat ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti