maanantai 12. marraskuuta 2012

Paistetut ahvenet ja ihan paras kastike

Lukiossa keittäjät osasivat tehdä ihan loistavaa kastiketta kalalle, ja onnekseni ohje päätyi minullekin. Paistetut ahvenet kera tämän kermaviili-kurkkusalaattikastikkeen ovat meidän luottokalaruokaa. 
Meillä herra Jii paistaa ahvenet ja minä teen kastikkeen. Lisukkeeksi itsetehtyjä lohkoperunoita.




















Paistetut ahvenet
400-500 g ahvenfileitä
2/3 dl korppujauhoja
3 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
1-2 tl kalamaustetta
rasvaa paistamiseen

Sekoita mausteet korppujauhoihin. Pyörittele ahvenfileet korppujauhoseoksessa. Yksi konsti on laittaa seos ja ahvenet pussiin. Sulje pussi ja ravistele, kunnes fileet ovat kauttaaltaan korppujauhoissa.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista ahvenfileet rasvassa, parissa erässä.

Kermaviili-kurkkusalaattikastike kalalle
1 sipuli
100 g kurkkusalaattia
1 prk kermaviiliä
2-3 rkl majoneesia
(tilkka viinietikkaa)
ripaus suolaa
2 tl sokeria

Silppua sipuli. Sekoita kurkkusalaatti, kermaviili ja majoneesi (ja etikka halutessasi) keskenään, lisää sipulit. Mausta suolalla ja sokerilla makusi mukaan.

Lohkoperunat
500 g perunoita (Rosamunda)
1-2 rkl öljyä
suolaa

Pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita perunat kulhoon, lisää öljy ja sekoita hyvin. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa puolisen tuntia. Ripottele perunoille suolaa ja nostele niitä lastalla, jotta maustuvat tasaisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti