perjantai 30. marraskuuta 2012

Kanaa ja cokista

Jo kesällä kokeilimme grillata cokismarinoitua kanaa ja tykästyttiin. Cokiskastike yhdistelee sokerista makeutta ja chilistä raikasta tulisuutta (varsinkin kun tällä kertaa tuli vahingossa laitettua sambal oelekin rinnalla punaista currytahnaa... tulos oli silti aivan huippu!). Kastike sopii todella hyvin kanan, mutta miksei vaikkapa ribsienkin kanssa. Ohje on RuokaPirkasta, ja annoksesta riittää reilulle 1 kilolle lihaa tai kanaa.
 
 














Cokismarinadi
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
4 rkl tomaattipyrettä
4 rkl öljyä
2 dl kolajuomaa
4 rkl punaviinietikkaa
2 rkl fariinisokeria
1 rkl sinappia
1 tl sambal oelek -chilitahnaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota niitä öljyssä pannulla ja lisää mukaan tomaattipyre. Lisää pannulle loput ainekset ja kiehauta. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti