sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Jauhelihavokki

Kotilieden suuresta keittokirjasta aivan loistava ohje jauhelihavokille. Värikkäitä kasviksia, jauhelihaa ja maukas kastike. Voit tarjota riisin tai nuudeleiden kanssa, mutta meille riitti ihan sellaisenaan.

 














Jauhelihavokki
200 g jauhelihaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 paprika
100 g sokeriherneenpalkoja

Kastike:
2 rkl kalakastiketta
3 rkl soijakastiketta
3 rkl hapanimeläkastiketta
1 rkl ketsuppia
1 rkl fariinisokeria

Kuori ja suikaloi porkkanat ja hienonna sipulit. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Paloittele sokeriherneenpalot. Ruskista jauheliha vokissa omassa rasvassaan. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Lisää kaikki kasvikset, vähennä lämpöä ja jatka paistamista viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen.

Sekoita keskenään kastikeaineet ja kaada seos vokkiin. Anna kiehua pari minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti