sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Aura-puustit

Terhin keittiöstä löytyi ihanan kuuloinen ohje aurapuusteille, joita leivoimme lauantai-iltana juustojen kavereiksi. Parhaita heti nautittuina. Ja mitä enemmän auraa, sitä makoisampia.
















Me emme tehneet ihan korvapuusteja vaan pikemminkin pullan tyylisiä.

Aura-puustit
Taikina:
3 dl kevyt maitoa
1/2 pakettia tuoretta hiivaa
1,5 tl hienoa merisuolaa
7 dl vehnäjauhoja
3 lorausta juoksevaa margariinia
loraus hunajaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää joukkoon suola, margariini sekä hunaja. Sekoita taikinaan vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa, taikinan tulee irrota sormista mutta se saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaulitse tämän jälkeen taikina jauhotetulla alustalla levyksi, aivan kuten tekisit korvapuusteja.

Täyte:
pussi Aura-murua
1/2 pakettia maustamatonta tuorejuustoa

Levitä nuolijalla taikinalevyn pinnalle tuorejuusto ja ripottele päälle pussillinen Aura-murua. Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä vinottain paloja. Voitele kananmunalla. Paista noin 185 asteessa kunnes pinta saa väriä ja puustit näyttävät kypsiltä.

Nauti heti hyvän punaviinin kera tai lämmitä esim. seuraavana päivänä keiton kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti