torstai 13. joulukuuta 2012

Glögi-ilta ja mustikkakakkua

Ilostutimme marraskuun lopun synkkyyttä ja harmautta viettämällä glögi-iltaa. Makeaksi herkuksi leivoimme aivan äärettömän hyvää mustikkakakkua, blueberry crunch coffee cakea. Se on yksi suosikkimme mustikkakakuista, sisältä mehevä ja päältä kivan rapea. Ohje on Siniltä, joka oli löytänyt sen Amerikan Herkut -kirjasta.


 

















Blueberry crunch coffee cake
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
50 g voita
2,75 dl sokeria
1 muna
1 tl raastettua sitruunan kuorta (emme laittaneet)
1,5 dl maitoa
5 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita
2 rkl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
1,5 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
4 rkl voita
0,5 tl kanelia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskikokoisessa kulhossa. Laita suureen kulhoon voi, vaniljasokeri ja sokeri. Nypi kolmannessa kulhossa kuorrutuksen aineet keskenään.

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja sitruunan kuori ja vatkaa hyvin. Lisää jauhoseosta ja maitoa vuorotellen varovasti käännellen. Sekoita mustikoihin 2 rkl vehnäjauhoja ja kääntele taikinaan. Nostele taikina vuokaan ja tasoita pinta. Murustele päälle kuorrute. Paista kakkua 45-55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kypsyyttä voi kokeilla tikulla. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Glögi-illassa korkkasimme alkavan talven ensimmäiset glögit. Vihdoin mekin kokeilimme kehuttua ruotsalaista Blossa Vinglöggiä. Blossa on yhtä aikaa glögimäinen ja punaviinimäinen, mutta alkoholi ei silti maistu liikaa. Glögi on valmis juotavaksi tällaisenaan. Sopii erinomaisesti kylmien talvi-iltojen lämmittäjäksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti