Ylihyvä tämä Kotilieden suuren keittokirjan grillipihvien resepti, jossa pihvit maustetaan vasta paistamisen jälkeen. Kypsät lihat laitetaan paistinpannulta mausteliemeen ja käännellään hetkinen ennen tarjoilua. PS. Tuo mausteseos toimii hyvin myös omatekoisten ranskalaisten kastikkeena!
Teimme grillipihvit jälleen peuran lihasta, jonka maku ei ole yhtä voimakas tai metsäinen kuin hirven, mutta silti selkeästi herkullisen riistainen.
Teimme grillipihvit jälleen peuran lihasta, jonka maku ei ole yhtä voimakas tai metsäinen kuin hirven, mutta silti selkeästi herkullisen riistainen.
Grillipihvi
600 g naudan sisäfilee- tai ulkofileepihvejä
öljyä
Mausteseos:
2 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
rouhittua mustapippuria
2-4 valkosipulinkynttä
HP- tai worchesterishire-kastiketta
Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään. Leikkaa huoneenlämpöisestä fileestä sopivan kokoisia pihvejä. Sipaise pinta öljyllä ja pane pihvit kuumalle pannulle. Paista viitisen minuuttia, käännä ja paista toiselta puolelta. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta. Nosta kypsät pihvit mausteliemeen, pyöräytä seoksessa ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti