perjantai 7. joulukuuta 2012

Parasta risottoa ikinä

Taivaallisen hyvää sienirisottoa. Tästä on tullut yksi meidän suosikkiruokamme, jota ei voi riittävästi ylistää! Herra Jii on jopa pikkaisen huolissaan siitä, että tykkää risotostamme niin ylipaljon, vaikka siinä ei edes ole lihaa...















Alkuperäinen resepti löytyy Maku.fi:stä, alla meidän versiomme kahdelle.

Pähkinäinen sienirisotto
1,5 dl risottoriisiä
1 kpl isipulia (silputtuna)
1 rkl oliiviöljyä
2 kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
4 dl kasvislientä
1/2 dl kuivaa valkoviiniä

Sienilisuke:
1 rkl voita
200 g kantarelleja tai suppilovahveroita
1 dl saksanpähkinöitä (paloiteltuna)
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Tarjoiluun:
25 g voita
25 g parmesaanijuustoa (raastettuna)

Kuullota riisiä ja sipulisilppua öljyssä 2 minuuttia. Lisää valkosipuli, kasvisliemi ja valkoviini ja keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Sekoita välillä. Voit lisätä liemen kerralla tai useassa erässä.

Valmista sillä välin sienilisuke. Paista sieniä kuivalla pannulla noin 5 minuuttia, kunnes sienet ovat kuivuneet ja saaneet väriä pintaan. Lisää voi, pähkinäpalat ja viini. Anna seoksen hautua 2 minuuttia kunnes neste on haihtunut. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Käännä risoton joukkoon voi, parmesaaniraaste ja sieniseos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti