lauantai 15. joulukuuta 2012

Hampurilaissalaatti

Kyse ei ole sämpylähampurilaisesta, vaikka salaatista löytyykin mm. jauhelihaa, cheddaria, pekonia ja paahtoleipää. Mutta se syödään haarukalla ja veitsellä. Ei ihan pärjää omatekemille hamppareille, mutta on tosi hyvän makuista ja kivaa vaihtelua hampurilaisiin.

 


















Hampurilaissalaatti
300 g jauhelihaa
3 rkl ketsuppia
1 rkl bbq-kastiketta
1 rkl HP-kastiketta
pari viipaletta pekonia
2 isoa paahtoleivän viipaletta
rasvaa
jäävuorisalaattia
cheddarjuustoa
2 tomaattia
1 maustekurkku
1 sipuli

Silppua salaattia, kuutioi tomaatit ja pilko maustekurkku. Ruskista jauheliha paistinpannussa, lisää silputut sipulit ja mausta mielesi mukaan ketsupilla ja kastikkeilla. Laita syrjään, revi päälle cheddarin palasia ja pidä seos lämpimänä. Ruskista pekoniviipaleet ja siirrä nekin syrjään. Paloittele leivät kuutioiksi, sulata ruokalusikallinen rasvaa pannulla ja laita leivät sekaan. Paistele miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia, lisää joukkoon aina ruokalusikallinen rasvaa kerrallaan, kunnes kaikki leipäkuutiot ovat rasvaisen paahtuneita. Kokoa lautaselle ensiksi salaatit, päälle jauheliha ja pekonit, sitten tomaatit ja kurkut sekä lopuksi rapsakat leipäkuutiot ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti