Broileria misokastikkeessa
¾ dl miriniä
3 rkl soijaa (mielellään vähäsuolaista)
1 ½ rkl vaaleaa miso-tahnaa
2 ½ rkl hunajaa
1 ½ dl sambal oelekia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
4 broilerinfileetä
Sekoita kastikeainekset hyvin sekaisin pienessä kulhossa. Laita broilerinfileet pikkupussiin ja kaada kastike joukkoon. Sulje pussi ja tarkista, että kastiketta on joka puolella. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota fileet pussista ja laita kastike kattilaan ja kuumenna. Anna kiehua noin kaksi minuuttia tai kunnes neste on muuttunut paksuksi ja siirappimaiseksi. Jaa kastike kahtia.
Kuumenna iso paistinpannu ja lisää fileet. Anna kypsyä noin neljä minuuttia ensimmäiseltä puolelta ja käännä. Sivele kypsennetty puoli puolella kiehutetusta kastikkeesta, jatka paistamista muutama minuutti. Siirrä broilerinfileet uuninkestävään vuokaan ja kypsennä uunissa vielä noin 7-15 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. Sivele loput kastikkeesta kypsien fileiden kummallekin puolelle. Tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti