Anthony Bourdain toteaa kirjoittavansa, matkustavansa ja syövänsä. Eikä saa kyllikseen. Usein näkee hänen herkuttelevan hyvin haudutetulla lihalla, jota tarjotaan leivän välissä. Herra Jiille sunnuntai-illat ovatkin yhtä kärsimystä, kun Bourdain siirtyy katukeittiöstä toiseen ja ylistää kerta kerran jälkeen "this is good stuff". Vesihän siinä nousee kielelle ja maha alkaa kurnia vähemmästäkin. Siispä päätimme itsekin kokeilla jotakin sen tyyppistä. Neljä tuntia haudutettua kassleria bbq-kastikkeella. Liha on haudutuksen jälkeen NIIN mureaa, että sen saa revittyä haarukoilla lähes silpuksi.
Kokeilimme pulled porkia Ninnin ohjeella, vähensimme hiukan siirapin ja sokerin määrää. Makuumme vieläkin hieman liian makeaa.
BBQ pulled pork burger
n. 1 kg porsaan kassleria tai lapaa
2/3 dl siirappia
1/2 dl fariinisokeria
1 dl sweet chili kastiketta
1 dl riisiviinietikkaa
1 dl soijakastiketta
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
suolaa ja pippuria
4 isoa sämpylää
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa keskenään. Hiero suolaa ja pippuria porsaan pintaan, ja aseta se uunin kestävään pataan
tai vuokaan. Kaada päälle puolet kastikkeesta ja levitä sitä
joka puolelle lihaa. Anna muhia uunissa 150 asteessa 4 tuntia, kunnes liha on
niin mureaa, että se irtoaa luusta ja hajoaa haarukalla tökkiessä.
Anna lihan jäähtyä tovi ja revi sitten riekaleiksi kahta haarukkaa
apuna käyttäen. Sekoita vuokaan jäänyt paistoliemi lopun kastikkeen
sekaan ja keitä hieman sakeammaksi. Paahda sämpylät halutessasi nopeasti uunissa ja kokoa hampurilaiset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti