keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Ihana riistakastike

Yksi suosikkimme esittäytyy!

Punaviiniä, lihalientä ja kuohukermaa. Siinä riistakastikkeen tärkeimmät ainekset. Herra Jii tapaa aina huomauttaa, että voisi syödä viikon pelkkää riisiä ja kastiketta. Oman makunsa tuovat myös ihanat kantarellit ja paloiksi leikattu peuran liha. Tämä tarjotaan meillä kun on juhlan aihetta (tai sitten ihan vaan sunnuntaisin). Resepti löytyy Maku.fistä.

















Riistakastike pastalle
600 g hirven- tai peuranlihaa
1 kpl sipulia
1/2 rkl voita
1 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
1/2 tl soijakastiketta
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl basilikaa
1/4 tl timjamia
2 dl kuohukermaa
250 g kantarelleja
1/2 rkl voita
1/2 rkl ruokaöljyä

Lisäksi:
1 dl parmesaanijuustoa (raasteena)

Leikkaa liha suikaleiksi (noin 1x3 cm). Silppua sipuli ja kuullota kattilassa voissa miedolla lämmöllä raukeiksi. Lisää punaviini, riistaliemi ja soijakastike sekä mustapippuri ja yrtit. Keitä kokoon niin, että puolet nesteestä on jäljellä.

Soseuta seos sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää kerma ja surauta jälleen. Anna kastikkeen kiehua kattilassa miedolla lämmöllä.

Ruskista sienet voissa ja siirrä sivuun. Kuumenna pannussa nokare voita ja ruokaöljyä ja paista lihasuikaleet kuumassa pannussa ruskeiksi noin parissa minuutissa. Lihan kuuluu jäädä sisältä punertavaksi. Kumoa sienet pannuun ja mausta seos suolalla ja pippurilla.

Annostele riisi tai pasta lautasille, kaada päälle riistakastiketta ja annostele liha-sieniseos tasan. Viimeistele parmesaaniraasteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti