Jumalaiset kanelipikkuleivät, 10 kpl
50 g voita
hieman reilu 1/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vaniljakastikeaineksia (Ekströms Fresta Marsán)
Pinnalle:
1/2 rkl sokeria
1/2 tl kanelia
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita taikinaksi. Anna taikinan levätä kelmulla peitettynä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Jos taikina on jääkaapissa pidempään, niin siinä oleva voi kovettaa taikinan, ja sitä vaativampaa taikinan saaminen kaulittavaksi on. Toisaalta jos jättää jääkaappikäsittelyn väliin, niin taikina voi olla liian pehmeää kaulittavaksi.
Kauli taikinasta 3–4 mm paksuinen levy, ja painele siitä piparimuoteilla pikkuleipiä. Kun otat taikinan jääkaapista niin vaivaa sitä käsissäsi, kunnes se lämpiää sen verran, että työstäminen on mahdollista. Jos taikina vaivaamisesta ja lämmittämisestä huolimatta on erittäin murenevaista eikä tahdo pysyä kasassa, niin voit lisätä siihen 1-2 rkl nestettä, esim. kermaa. Tämä vähentää taikinan murenevaisuutta. Kaulintavaiheessa on tärkeää, että käytät jauhoja vain sen verran, että taikina ei tartu pöytään tai kaulimeen. Vältä liian jauhojen käyttöä. Siirrä pikkuleivät leivinpaperoidulle pellille.
Sekoita kaneli ja sokeri matalalla lautasella. Ripottele seos pikkuleipien pinnalle.Paista 200 asteessa 10–12 minuuttia.
Minun kärsivällisyyteni meinasi loppua, joten herra Jii otti piparimuotit itselleen ja teki vallan hienoja pikkuleipiä! Ja ainakin nyt jälkikäteen on helppo todeta, että kanelipikkuleipien herkullinen maku todellakin maksaa vaivan. Pikkuleivistä taisi tulla rouva Teen suosikkeja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti