tiistai 11. syyskuuta 2012

Suklaisia keksejä

Useimmat keksi- ja pikkuleipäleipomisemme ovat olleet pettymyksiä (lähinnä nirsolle rouva Teelle), ja herra Jii on vienyt kokeilujamme työpaikan kahvitaukoihin. Tällä kertaa teimme ensiksi tuplasuklaakeksejä, ja siltä varalta, että ne eivät olisikaan kovin hyviä, leivoimme myös jumalaisia kanelipikkuleipiäkin (ohje seuraavana). Tuplasuklaakeksien ohjeen löysin Crumbles for everyone -blogista.

 


















Tuplasuklaakeksit, 8 kpl
125 g voita tai leivontamargariinia
2,75 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
100 g maito- tai tummaasuklaata rouhittuna
n. 3/4 dl saksanpähkinärouhetta
50 g valkosuklaata

Sulata margariini. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hieman jäähtyneeseen voisulaan molemmat sokerit. Lisää joukkoon kananmuna vispilällä sekoittaen. Lisää jauhoseos, rouhittu suklaa ja pähkinärouhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Nostele taikinaa lusikalla pellille, jätä leviämisvaraa. Paista 175 asteessa n. 10 min. Sulata valkosuklaa ja levitä sitä keksien päälle lusikan avulla. Anna jäähtyä jääkapissa, kunnes suklaa on kovettunut.

Keksit ovat ihanan täyteläisen suklaisia. Itse olisin kenties tykännyt pienestä rapeudesta, mutta herra Jiille tuplasuklaiset maistuivat kanelipikkuleipiä paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti