
Tuplasuklaakeksit, 8 kpl
125 g voita tai leivontamargariinia
2,75 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
100 g maito- tai tummaasuklaata rouhittuna
n. 3/4 dl saksanpähkinärouhetta
50 g valkosuklaata
Sulata margariini. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hieman jäähtyneeseen voisulaan molemmat sokerit. Lisää joukkoon kananmuna vispilällä sekoittaen. Lisää jauhoseos, rouhittu suklaa ja pähkinärouhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Nostele taikinaa lusikalla pellille, jätä leviämisvaraa. Paista 175 asteessa n. 10 min. Sulata valkosuklaa ja levitä sitä keksien päälle lusikan avulla. Anna jäähtyä jääkapissa, kunnes suklaa on kovettunut.
Keksit ovat ihanan täyteläisen suklaisia. Itse olisin kenties tykännyt pienestä rapeudesta, mutta herra Jiille tuplasuklaiset maistuivat kanelipikkuleipiä paremmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti