keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Täydellisen tavallinen liha-makaronilaatikko

Yksinkertaista kotiruokaa, joka on vain niin hyvää meistä aikuisistakin. Makaronilaatikolla emme kikkaile vaan teemme sen ihan perusohjeella.















Liha-makaronilaatikko
2 l vettä
5 dl makaronia
1 tl suolaa
400 g jauhelihaa
1 rkl härkäfondia
suolaa, grillausmaustetta, mustapippuria
1 sipuli
2 kananmunaa
6 dl maitoa

Pinnalle:
korppujauhoja

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä. Kaada kypsät makaronit valumaan. Ruskista pannulla jauheliha ja mausta mielesi mukaan. Lisää myös hienonnetut sipulit hetkeksi ruskistumaan. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää maito. Kaada jauhelihaseos ja makaronit kerroksittain uunivuokaan ja lisää munamaito. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 175 asteessa uunin alatasossa noin tunnin ajan. Laatikko on valmis, kun munamaito on täysin hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti