sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Juustoinen kanapiirakka

Täydellisen suolaisen piirakan löytäminen ei ole helppoa. Monenmoista on tullut testailtua, mutta harmittavan usein on jäänyt jotakin hampaan koloon. Vihdosta viimein löysin Kermaruusun blogista savulohipiirakan ohjeen, jota on viitsinyt kokeilla kerran jos toisenkin. Tästä onkin tullut yksi meidän perheen lempipiirakka. Lohen korvasimme kanalla. Puolitimme ohjeen, mutta alla olevasta saa piirakkaa pellillisen.
















Kanapiirakka
Pohja:
200 g voita
200 g rahkaa
200 g vehnäjauhoja

Pehmitä voi. Lisää rahka ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina kylmään kovettumaan noin tunniksi.

Täyte:
4 broilerinfileetä
1/4 dl homejuustomurua
3 dl maitoa
2 dl kermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
5 kananmunaa
1/4 tl sitruunapippuria
½ tl yrttisuolaa
ripaus mustapippuria
2 dl juustoraastetta

Kauli pohja pellin kokoiseksi, nosta taikinaa myös vähän reunoillekin. Paista broilerinfileet kypsiksi ja lisää pohjan päälle ohuina viipaleina. Laita päälle homejuusto. Sekoita keskenään maito, kerma, tuorejuusto, kananmunat ja mausteet. Kaada seos piirakan päälle. Lisää lopuksi juustoraaste. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti