Viikonloppuna vietimme pientä arjen luksusta, kun kävimme herkuttelemassa Vaasassa Strampenilla. Kun keskustasta lähtee hieman sivummalle kohti merenrantaa, löytää tämän kesäravintolamaisen paikan.
Rouva Tee valitsi Strampenin klassikon, Strampen burgerin. Hampurilainen oli yksinkertainen mutta herkullinen. Paras tähän mennessä syömäni ravintolaburger Suomessa, vaikka ei vedäkään vertoja itsetehdylle.
Herra Jii päätti maistaa grillattua häränsisäfilettä. Kun tilaa medium miinus -kypsyydellä fileen ja saa haluamansa, tietää että on laatupaikassa. File oli erinomaisesti pintamaustettu ja murea. Lisukkeena oli konjakki-viherpippurikastiketta sekä parmesaaniperunoita.
Ehdottomasti tutustumisen arvoinen ravintola. Parhaimmillaan se on aurinkoisena kesäpäivänä, kun jää istumaan ulos terassille ja seurailee sivusta ihmisiä ja elämää. Mutta ei ollut valittamista sateisena päivänään: rantapaviljongin sisätilat ovat viihtyisät ja isoista ikkunoista avautuu upea näköala merelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti