Alla olevalla ohjeella saa aivan ihanan makuista muruista mustikkatorttua, jota voisi santsata kerta toisensa jälkeen. Eikä tämä ole liian makeaa, herra Jii huomauttaa. Täydellistä vaniljajäätelön kera.

Mustikkatorttu, 20 cm irtopohjavuokaan
Pohja:
2,25 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
75 g pehmeää leivontamargariinia
1 kananmuna
mustikoita
Sekoita kuivat aineet sekaisin. Nypi sormin pehmeä margariini ja kananmuna sekaan niin, että saat murumaisen seoksen. Levita taikina vuokaan ja ripottele päälle mustikoita.
Päällys:
1 dl kaurahiutaleita
35 g pehmeää leivontamargariinia
2/3 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
Sekoita kaurahiutaleet, margariini ja sokerit murumaiseksi taikinaksi ja jaa mustikoiden päälle. Paista 175 asteessa 45-50 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti