maanantai 24. syyskuuta 2012

Tomaatti-broilerihöystö

Taitaa olla muinoin Aamulehdestä leikattu ohje, jolla tulee kevyttä ja pikaisesti valmistuvaa mutta maukasta arkiruokaa.
















Tomaatti-broilerihöystö
2 porkkanaa
1 iso sipuli
2 lehtisellerin vartta (me emme tällä kertaa laittaneet)
2 tl öljyä
300 g marinoimattomia broileri- tai kalkkunasuikaleita
1 tl currya
1-2 tl paprikajauhetta
1/2 tl rouhittua pippuria
1/2 tl suolaa
n. 1 dl vettä
4-6 tomaattia
1/2 tl sokeria
hienonnettua tuoretta rakuunaa

Kuori porkkanat ja sipuli. Leikkaa ne ja varsiselleri suikaleiksi. Kuumenna öljy paistokasarin pohjalla ja paista broilerisuikaleet kevyesti. Lisää kasvissuikaleet ja kuullota niitä broilerien seassa hetki. Älä ruskista. (Kasvishöystön voi myös tehdä erikseen kuten me teimme, ja paistaa ja maustaa broilerit omalla pannullaan.) Lisää mausteet, sekoita ja kaada kasariin hiukan vettä. Hauduta aineksia kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapsakan kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä. Kuutioi tomaatit ja kaada ne kasariin muiden ainesten sekaan. Ripottele pinnalle hiukan sokeria ja sekoita ainekset nostellen. Kuumenna höystöä vain sen verran, että tomaatit kuumenevat. Ripottele pinnalle rakuunaa ja tarjoa heti esimerkiksi keitetyn kaura-riisin, vihreän nauhapastan tai ohran kanssa.

Vinkki: Tomaattihöystö ilman broileria sopii hyvin pihvin tai grillatun broilerin kastikkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti