Sateisen ja viileän syyskelin myötä alkoi tehdä kovin mieli kaalilaatikkoa. Ja maistuihan se, taivaallisen hyvältä! Herra Jii on aiemmin ollut epäileväinen kaalin suhteen, mutta epäluulot haihtuivat taivaan tuuliin, kun ryhdyimme kaalista kokkailemaan. Lauantaina teimme kaalilaatikkoa kerralla suuremman määrän, jotta saan tällä viikolla herkutteluhetken myös töissä lounaalla.
Kaalilaatikko
4 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 rkl härkäfondia
700-800 g kaalia
sipuli
400 g jauhelihaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
2,5 dl ruokakermaa
muutama loraus siirappia
Laita uuni lämpenemään 175 asteiseksi. Kiehauta vesi ja lisää siihen fondi sekä riisi. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Leikkaa kaali ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Freesaa kaali-sipulisilppua hetki voissa paistinpannulla, mausta ripauksella suolaa, ja siirrä seos uunivuokaan. Paista jauheliha samalla pannulla, jolla kypsensit kaalit ja sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada jauheliha ja riisit kaali-sipuliseoksen joukkoon. Sekoita pontevasti, ja liruttele vuokaan kerma ja siirappi. Paista kaalilaatikkoa uunissa lähes tunnin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti