Sovelsimme hiukan ohjetta sen mukaan, mitä mausteita kaapistamme löytyi.
Porsaan grilliribsit hoisin-tyyliin
reilu 1 kg marinoimattomia porsaan grillikylkiä
Mausteseos pintaan:
1/2 rkl fariinisokeria
1 tl paprikajauhetta
1/2 rkl suolaa
mustapippuria
1 tl valkosipulitahnaa
hiukan chiliä
Hiero mausteet yhteen, ja hiertele seos grilliluurivien pintaan. Asettele palaset vierekkäin uunipellille, ja paahda 200 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes liha hieman alkaa vetäytyä luista.
Hoisin-tyylinen grillauskastike:
3/4 dl hoisinkastiketta
3 rkl soijaa
1/2 rkl mustapippuria myllystä
1/2 dl fariinisokeria
3 rkl punaviinia
Sekoita kaikki kastikkeen aineet pieneen kattilaan, ja nosta kiehumispisteeseen. Keittele pienellä lämmöllä kokoon niin kauan, että kastiketta on jäljellä puolet. Anna kastikkeen jäähtyä hetken.
Paloittele ribsit. Sivele grillauskastiketta päälle, ja grillaa miedolla lämmöllä ribsit kuumiksi ja kastikkeen hiukan karamellisoituneeksi pintaan. Voit sivellä kastiketta myös grillauksen aikana, kun kääntelet ribsejä. Sivele kastiketta pintaan vielä juuri ennen kuin ribsit ovat valmiit. Anna luiden levätä vielä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti