perjantai 21. syyskuuta 2012

Nigellan jauhottomat suklaabrowniet

Nigella Lawsonin Express-ruokakirjassa oli herkullisen kuuloinen (ja vielä herkullisemman näköinen) suklaabrownien ohje.













Jauhottomat suklaabrowniet, 12-16 palaa (riippuen palojen koosta)
225g tummaa suklaata, 70 % kaakaota
225g voita
2 tl vaniljauutetta
200 g hienoa sokeria
3 kananmunaa vatkattuina
150 g mantelirouhetta
100 g karkeaksi rouhittuja saksanpähkinöitä

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sulata suklaa ja voi hiljalleen paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon vanilja sekä sokeri, ja anna seoksen jäähtyä hieman. Vatkaa joukkoon kananmunat sekä mantelit ja pähkinät. Kaada seos matalaan paistovuokaan (24 cm). Paista uunissa 25-30 minuuttia. Siihen mennessä päällys on asettunut mutta sisus on edelleen valuvaa. Leikkaa brownie varovaisesti jäähtyneenä 16 tahmeaan osaan.













Browniesta tuli koostumukseltaan aivan täydellistä: mehevän täyteläistä, valuvan tahmaista ja suklaista. Herra Jiin mielestä aivan liian makeaa, joten hän herkutteli vaniljäätelöä browniella. Ei Nigellan ohje minustakaan paras brownie ole, mantelirouhe oli aikas turha ja teki browniesta liian "pureskeltavan". Mutta kun kerrankin onnistuimme paistamisen kanssa minuutilleen (emme paistaneet taikinaa liian kypsäksi), halusin jakaa sen blogissakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti