Nigella Lawsonin Express-ruokakirjassa oli herkullisen kuuloinen (ja vielä herkullisemman näköinen) suklaabrownien ohje.
Jauhottomat suklaabrowniet, 12-16 palaa (riippuen palojen koosta)
225g tummaa suklaata, 70 % kaakaota
225g voita
2 tl vaniljauutetta
200 g hienoa sokeria
3 kananmunaa vatkattuina
150 g mantelirouhetta
100 g karkeaksi rouhittuja saksanpähkinöitä
Kuumenna
uuni 170 asteeseen. Sulata suklaa ja voi hiljalleen paksupohjaisessa
kattilassa miedolla lämmöllä. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon
vanilja sekä sokeri, ja anna seoksen jäähtyä hieman. Vatkaa joukkoon
kananmunat sekä mantelit ja pähkinät. Kaada seos matalaan paistovuokaan (24 cm). Paista uunissa 25-30 minuuttia. Siihen mennessä
päällys on asettunut mutta sisus on edelleen valuvaa. Leikkaa brownie
varovaisesti jäähtyneenä 16 tahmeaan osaan.
Browniesta tuli koostumukseltaan aivan täydellistä: mehevän täyteläistä, valuvan tahmaista ja suklaista. Herra Jiin mielestä aivan liian makeaa, joten hän herkutteli vaniljäätelöä browniella. Ei Nigellan ohje minustakaan paras brownie ole, mantelirouhe oli aikas turha ja teki browniesta liian "pureskeltavan". Mutta kun kerrankin onnistuimme paistamisen kanssa minuutilleen (emme paistaneet taikinaa liian kypsäksi), halusin jakaa sen blogissakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti